GenBilim
Türkiye Bilim Sitesi  
Anasayfa | Forum | Bilimler | Arşiv Tarama | GenKalem | Destek | Site Haritası | Linkler | RSS | Reklam | Arkadaşını Davet Et | İletişim
Kontrol Paneli Anasayfa arrow Forum Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kontrol Paneli Üye OlŞifre Hatırlat Kontrol Paneli
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Biyoturk.Org sitesi hakkında Genbilimi kopyalamışlar  (Okunma Sayısı 1736 defa)
0 Üye ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Administrator
Tecrübeli Üye
*****
Offline Offline
Mesaj Sayısı: 60
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #15 : 31 Ocak 2008 - 01:01:27 »

Alıntı
neresini sizden aldık soyleyin bari

Yukarida verdigim, sitenizin CSS'sinde yer alan kod orneklerinde acikladim nereyi aldiginizi. Ilk kod bolumunde, en alttan bir once ki sirada direk olarak gbinputbox.gif ve diger bolumler bizden alinmis. gb bizim css'imizin yer aldigi klosorun ismi. gbinputbox.gif'te oraya isaret ediyor bundan dolayi. Ben bunlari niye anlatiyorum ki zaten biliyorsunuz.
Logged

Türkiye Bilim Sitesi
Yeni Üye
*
Offline Offline
Mesaj Sayısı: 7
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : 31 Ocak 2008 - 01:59:05 »

gbinputbox.gif sizin sitenize ait bir kod zaten bu bizim css mizde yok ki zaten iki kelime ile milletin aklını karıstırıp haklı cıkmayın lütfen. siz benzerlikten rahatsızlık duymuyosunuz zaten baska birseyden rahatsızlık duyuyorsunuzda neyse
Logged
Yeni Üye
*
Offline Offline
Mesaj Sayısı: 6
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : 31 Ocak 2008 - 05:59:40 »

Yine ben a17

Adam üşenmemiş grafik çizmiş demiş birde. Sen üşenmeyip hırsızlık yaparken ayıp olmuyorda, ben bunu kanıtlayınca mı ayıp oluyor?

Allah Allah!

Değişiklik yapmaya başlamışlar bu arada, iyi gelişme.
Logged
Uzman Üye
*****
Offline Offline
Mesaj Sayısı: 156
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : 01 Şubat 2008 - 01:04:44 »

bir şu mesaja bakın inkar ediliyor

Sayın Genbilim.Com Yöneticisi

http://www.genbilim.com/component/option,com_smf/Itemid,114/topic,615.0#new lnikide yer alan haberde sitemiz hakkında haber yer almıştır. Bu haberde sitemiz ağır ithamla suçlanmaktadır. Sizden ricamız yer alan haberi silmenizdir. Bu yüzden hem Genbilim.Com hem de Biyoturk.Org sitesi karalanmaktadır. İki sitede portal olduğu için anasayfada benzerlikler yer almaktadır. Her iki sitede joomla tabanlı oldugu için benzer moduller ve bileşenler kullanılmış bu sebeple benzerlikler dogmuştur. Yine her iki site Altınörümcekte aday oldugu için Altın örümcek kriterlerine uygun hale getirilmiştir. Sitemiz css yapısı olarak sizinkinden farklı kodlanmıs ve grafiklerde dahil hiçbir benzerlik arz etmemektedir.
Biyoturk.Org olarak Genbilim.Com sitesine başarılar dileriz.

Yukarıda konuyu açan Mert Unakan üyeniz forumda 4 tanecik yazı yazmıstır ve bir tanesininde karalama kampanyası olması düşündürücüdür. Zaten Genbilim yöneticilerinin böyle birşey yapmayacagını biliyoruz. Adam üşenmemiş grafikleri çizmis. ve kendinde bir hak iddaa etmiş. ilginç... Madem bilim dostusun site dostu degilsin. bilim sitelerinin çoğalmasından neden rahatsızlık duyuyorsun. Her iki sitede açık kaynak kodu ile (Joomla) yapılmıştır. ve kullanılan moduller joomlada kullanılan ortak modullerdir. bunu her site özgürce kullanma hakkına sahiptir. Sadece Genbilim Tema kod ve grafikleri kendi elinde bulundurma hakkında sahiptir.




birde buna bakın ornek aldık diyor

ben ornek alınası dedim kpyaladık demedim. polemik oluşturmak istemiyoruz demişsiniz ama zaten polemik oluşturdunuz bile. Yine tekrar ediyorum css nizi ve hiç bir gösrselinizi kopyalamadık. sadece ornek aldık dedim o kadar. ki sadece ozlleik acısından benzer hiç bir gösrsel ve vs birşey benzememekte millet nasıl benzetti anlamadım anket pollx, forum fireboard, zaten sesli haber mambot jooomla org sitesinde var ee neresini sizden aldık soyleyin bari

asıl acizlik budur
Logged
Global Moderator
Yeni Üye
*****
Offline Offline
Mesaj Sayısı: 8
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : 01 Şubat 2008 - 13:05:32 »

:))

Herşey ortadayken itiraf etmişken hem de neyin ısrarını yapyorsunuz anlamadım "biyoturk biyoturk biyoturk".

Gerçi "Altın örümcek" 'de finalisteler arasına girmişsiniz :) hayırlı olsun diyemiyeceğim zira şaibeli durumdan kendinizi tez zamanda kurtarırısanız en hayırlısı bu olacak sanırım.

Logged
Uzman Üye
*****
Offline Offline
Mesaj Sayısı: 205
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : 01 Şubat 2008 - 18:54:26 »

Çinli kumtelin internet versiyonu.

kısace olayı hatırlayalım;
Alıntı
Şirketin çok satan elektrik sobasının taklidini yaptı. Kumtel ismini de kendi ülkesinde tescil ettirdi. Çin malı taklit sobalar Cezayir ve Fas`ta kapış kapış satılmaya başladı. Ancak bir farkla; üretim kalıbı hatalıydı. Çinli firma bunu fark etmedi, bu kalıpla ürettiği sobalar da defolu çıktı. Ürününün taklidini üstelik defolu haliyle Kuzey Afrika ülkelerinde gören Kumtel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Köseoğlu , hukukî mücadele başlattı. Bakan Kürşad Tüzmen `in de devreye girmesiyle Cezayir `deki sobaları toplattırdı. Fas`ta açılan dava ise sürüyor. Daha önce bazı Çinli firmalar, Vestel ve Desa gibi yerli şirketlerin sahte ürünlerini piyasaya sürmüştü. kaynatkhttp://www.elektrikonline.net/haber.php?haber_id=110

Bu olayda kopyalayan Çinli bir firma değildi bilim için yola çıktığını idda eden Biyoturk.org du. Dikkatinizi çekmiştir. Burada kopyalanan site defolu, hatalı, yanlışlarla dolu (tabii bu kelimeler internet için söylenemez olayın anlaşılmasına yardımcı olması için kullanıyorum.) bir site değildi hemde bu site altınörümcek yarışmasında özgün dizaynı olan GENBİLİM di. Böylesine bir hukuka aykırılığı işlemiş olan bir sitenin Altınörümcek yarışmasında finale çıkmasıda üzerinde durulması gerken bir başka konudur.

Yarşmayı düzenleyenlerin gözüden böyle bir şeyin kaçması düşünülemez. Nasıl ki Bir bilim adamının yazmış olduğu kitapta ilk defa kendisince ileri sürülen düşünceler bir başka bilim adamınca yazardan izn alınmaksızın kullanılamazsa bir internet sitesinin dizaynıda bir başka internet sitesince örnek dahi alınamaz.

İnsanları birbirinden isimleriyle ayırıyoruz peki iki siteyi, iki ısıtıcıyı, iki firmayı birbirinden ayıran nedir?
Logged
Uzman Üye
*****
Offline Offline
Mesaj Sayısı: 156
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : 01 Şubat 2008 - 19:44:09 »

dürüstlük ve samimiyet :D
Logged
Yeni Üye
*
Offline Offline
Mesaj Sayısı: 3
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : 01 Şubat 2008 - 23:20:54 »

Bilime gönül vermek, uğrunda birşeyler yapmak, takdir edersinizki çok güzel ve yüce bir erdem. Şuan sahip olduğumuz bilimsel gelişmeleri, bu tarzda insanlara borçluyuz. Ancak bundan daha da önemli bir şey varki oda Dürüst ve Ahlaklı olabilmek. Bilim yapmadan önce etik davranmayı öğrenmeliyiz bence.
Logged

www.botanikci.net
Administrator
Tecrübeli Üye
*****
Offline Offline
Mesaj Sayısı: 60
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #23 : 02 Şubat 2008 - 06:32:26 »

Bu konu sanirim cok uzadi arkadaslar,

Gerekli uyarilari yapmamiza ragmen, birkac kucuk degisiklik disinda hicbir duzeltmeye gitmedi ilgili sayfa. Konu ile ilgili bir iki tartisma baslattik zaten. Legal olarak cok fazla birsey yapmak soz konusu degil maalesef bu durumlarda. Ama etik anlamda konudan cok fazla grup ve kisi haberdar oldu.

Yaptigimiz detayli arastirma sonunda, bu kisilerin IP adresleri tespit edildi ve siteye erisimleri de engellendi ayni zamanda.

Konuyu kilitliyorum.

Selamlar
Logged

Türkiye Bilim Sitesi
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
GenForum - Bilimsel Forumlar - Türkiye Bilim Sitesi  |  Güncelleme ve Duyurular  |  GenBilim v3  |  Konu: Biyoturk.Org sitesi hakkında Genbilimi kopyalamışlar
Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.069 Saniyede 29 Sorgu ile Oluşturuldu
Forumda Arama                   Gelişmiş Arama
Sponsor Bağlantılar
Forum Duyuruları
Forumda çıkan hatalar, sorunlar, öneri ve eleştirileriniz için "Hata Rapor" başlığını kullanabilirsiniz.
Forum Rütbeleri / Mesaj Sayısı
Yeni Üye < 10
Aktif Üye 10-29
Paylaşımcı Üye 30-49
Tecrübeli Üye 50-99
Uzman Üye > 100
Forum RSS